Психолог Хаџиванова за зависноста од социјалните мрежи: Како да ги заштитите децата од негативните влијанија

Ова интервју е преземено од порталот zenskimagazin.mk Пред неполн месец тинејџер се снимаше како предизвикува пожар и ја објави снимката на популарната

Прочитај повеќе

Дигиталната технологија ни е чамец за спасување во новата учебна година, вели Бранка Костиќ-Марковиќ

Оваа статија е преземена од поратлот fakulteti.mk Подготвил: Сребра Ѓорѓијевска / srebra.gjorgjijevska@fakulteti.mk Лектор: Ивана Кузманоска За проблемите се разговара во мир, а во

Прочитај повеќе

Модерните деца по осум часа дневно се „дружат“ со технологија, наместо да играат и да се развиваат

Технологијата има огромно влијание врз животот на современиот човек и нуди безброј придобивки без кои денешниот стил на живот би

Прочитај повеќе

Повеќе од половина од децата во предучилишна возраст имаат нарушување во говорно-јазичниот развој

Влијанието на технологиите на говорно-јазичниот развој е проблем кој веќе е докажан и потврден во логопедската пракса. Модерните деца, според

Прочитај повеќе

Родителите мора да научат како да ги заштитат децата од прекумерна употреба на интернет

Модерното време и ерата на технологијата ја промовира и прекумерната употреба на интернетот како една од современите форми на зависност.

Прочитај повеќе

Pin It on Pinterest