Експерт по психологија од „Стенфорд“: Најголемата грешка на родителите е што не ги учат децата на оваа вештина

Како родители, сакаме нашите деца да пораснат во паметни и фокусирани луѓе, особено во свет каде што дигиталното одвлекување на

Прочитај повеќе

Карпош е првата општина која ќе ја ограничи употребата на мобилните телефони во училиштата

Грција, Франција и Велика Британија се дел од државите каде што употребата на мобилни телефони во училиштата е забранета. Но

Прочитај повеќе

Pin It on Pinterest